Η κοινότητα των Ουκρανών του Ηρακλείου στους δρόμους κατά του πολέμου (φωτο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής Ουκρανοί που ζουν στην Κρήτη αλλά και πολίτες του Ηρακλείου.

Μέλη της Ουκρανικής κοινότητας αλλά και πολίτες από τη Ρωσία, τη Μολδαβία κι άλλες βαλτικές χώρας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λιονταριών ενώ με μικρή πορεία βρέθηκαν και στην πλατεία Ελευθερίας ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου που μαίνεται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην Ουκρανία, έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης και ειρήνης.

(εικόνες από ertnews.gr)

Χανιά

Ένα μεγάλο πανό ανάρτησαν το μεσημέρι στον λιμενοβραχίονα του ενετικού λιμένα των Χανίων μέλη του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και νεολαίοι της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης.

Στο πανό που κρατούσαν περίπου δέκα άτομα έγραφε στα αγγλικά, «Κάτω οι πόλεμοι των καπιταλιστών – Να κλείσουν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ».

Με κείμενο που διένειμαν ζήτησαν να μην υπάρξει «Καμιά ελληνική εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-EE-ΝΑΤΟ», «Αγώνας για την ειρήνη των λαών στη νέα εποχή των καπιταλιστικών πολεμικών αναμετρήσεων».

Τέλος, σε ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Ουκρανίας, και μετά από πρωτοβουλία του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, το βράδυ του Σαββάτου ο φάρος στο ενετικό λιμάνι, το σήμα κατατεθέν της πόλης των Χανίων, φωτίστηκε με τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί